Latest News

Mayat Penumpang QZ8501 Terapung Turut Ditemui

Mayat Penumpang QZ8501 Terapung Turut Ditemui | Mayat yang telah kembung turut ditemui berhampiran kawasan serpihan pesawat AirAsia QZ8501 mengakhiri tanda tanya nasib pesawat itu yang hilang sejak Ahad lepas.

Pada awalnya pesawat dalam misi pencarian menemui 10 objek mirip pintu pesawat, jaket keselamatan dan juga gelongsor kecemasan dalam lingkungan 10km persegi di sekitar perairan Kalimantan.

Anggota pasukan Badan Mencari Dan Menyelamat Kebangsaan Indonesia (BASARNAS) dilihat diturunkan dari helikopter untuk mengambil mayat berkenaan.

Ahli keluarga penumpang pesawat QZ8501 akan diterbangkan esok ke lokasi pencarian.

Bagaimanapun, setakat ini dilaporkan hanya satu mayat itu sahaja yang ditemui terapung di kawasan penemuan serpihan itu.

Mayat Penumpang QZ8501 Terapung Turut Ditemui, info, terkini, berita terkini, pesawat AirAsia Indonesia QZ8501, Jasad Mangsa Pesawat Air Asia Indonesia QZ8501

Pesawat Airbus A320-200 dikendalikan oleh syarikat penerbangan AirAsia Indonesia ketika hilang sedang dalam penerbangan ke Singpura dari Surabaya, membawa bersama 162 orang.

Hari ini telah masuk hari ketiga pesawat berkenaan hilang selepas terputus hubungan dengan kawalan trafik udara Indonesia kira-kira pukul 7.24 pagi Ahad. 

Sumber : mynewshub.cc

0 Response to "Mayat Penumpang QZ8501 Terapung Turut Ditemui"